7-Eleven – lækkerier til veganeren og vegetaren

Mange af os danskere kan sikkert huske tilbage på dengang, hvor 7-Eleven blot var en kioskkæde, som solgte aviser, is og franske hotdogs. Det var lige indtil året 2010, hvor kæden besluttede sig for at introducere sund fastfood til sine kunder igennem serien “Green to go”. Siden da har konceptet udviklet sig, og det har ført til, at der også er dukket en masse lækre veganske og vegetariske produkter op i 7-Eleven.

Hvis du ligesom jeg sætter pris på sunde, nærende og ikke mindst hurtige snacks af den veganske eller vegetariske slags, så er 7-Eleven lige stedet. Ja faktisk er deres sortiment efterhånden ganske imponerende. Det er derfor en fornøjelse at kunne fortælle om tre spændende produkter, som helt sikkert er værd at prøve.

7-Eleven - et mekka for sundhedsapostle.
7-Eleven – et mekka for sundhedsapostle.

Raw balls

En af mine favoritter i 7-Eleven er den veganske såkaldte raw ball. Den sælges i 3 forskellige udgaver: hamp, gurkemeje/anis og gojibær. Raw balls er derudover fyldt med gode ingredienser såsom dadler, hørfrø, og ferskvandsalger. Takket være den kakao som er tilsat raw balls, får de både farve og smag som romkugler.

Med ca. 350 Kcal per 100 gram (én raw ball vejer 65 gram) ligger de ikke i den lette ende. Men er man sulten og har travlt, så er raw balls et lækkert valg.

Jeg antager, at 7-Elevens raw balls er økologiske, men jeg ved det faktisk ikke. Det kunne være interessant at spørge dem om.

Min egen favorit er den med gojibær, som smagsmæssigt er den sødeste af de tre. Men de andre to er også gode.

Det er min erfaring, at 7-Elevens raw balls ofte sælges til en kampagnepris på 10 kroner stykket. Ellers er normalprisen ca. 18 kr/stk.

Raw balls; fra venstre gurkemeje, gojibær og hampefrø.
Raw balls; fra venstre gurkemeje, gojibær og hampefrø.

Palæokager

Hvis oplevelsen skal være lidt mere kageagtig, så er 7-Elevens veganske palæokager et fortræffeligt valg. Palæo er, som du måske allerede ved, en stenalder diæt, som blandt andet består af korn, bælgfrugter og nødder. Diæten udmærker sig ved, at man indtager færre kulhydrater og taber sig over tid.

Palæokagerne kommer i to varianter: med gulerod og med kardemomme. De er begge gode, og giver en god mæthedsfornemmelse. De er proppet med alle mulige gode ting, såsom sesamfrø, hørfrø og dadler.

Med 415 kcal per 100 gram, kan kalorieindtaget måske lyde en smule voldsomt. Men da en enkelt palæokage kun vejer 65g, så bliver det blot til 270 Kcal/stk.

Man kan indimellem finde palæokagerne på tilbud i 7-Eleven til ca. 20 kroner for 2 stk. Hvis du skal betale fuld pris, kommer du af med ca. 18 kr/stk.

Palæokager fås enten med gulerod eller kardemomme.
Palæokagerne fås enten med gulerod eller kardemomme.

Gulerodsjuice

Man kan nemt blive tør i halsen, hvis man spiser for mange raw balls og palæokager. Heldigvis kan man jo så vælge at slukke tørsten med en kold og sund drik. En god en af slagsen er 7-Elevens juice af mærket Juiceman.

På etiketten fremgår det, at juicen indeholder gulerod, gul rødbede, æble, sød kartoffel, gurkemeje og maca. Du spekulerer måske lige som mig over, hvad maca er? Ifølge flere kilder på nettet, så er det en plante der har sin oprindelse i Andesbjergene, og som af mange betragtes som “superfood”, på grund af dens nærmest magisk, helbredende egenskaber. Nu er der godt nok ikke så meget maca i juicen (under 1%), men lidt har jo også sin ret.

Juicen er koldpresset, hvilket betyder at vitaminer, mineraler og antioxidanter bedre bevares. Samtidig giver det en bedre smagsoplevelse, at juicen ikke varmes op under forarbejdningen.

Personligt synes jeg, at juicen smager ganske godt, omend den er en anelse skarp i smagen. Men når jeg drikker den, er det primært på grund af de mange gode råvarer, der er i. Det er nærmest som et lille sundhedsboost.

Normalprisen for juicen er ca. 30 kroner. Indimellem har de den til en kampagnepris på blot 10 kroner.

Gulerodsjuice - en sand vitaminbombe.
Gulerodsjuice er en sand vitaminbombe.

Konklusion

Som du kan udlede af dette blogindlæg, så er jeg rigtig glad for 7-Elevens mange gode initiativer for os vegetarer og veganere. De tre produkter, som jeg har omtalt ovenfor, er blot et udpluk af sortimentet. Så hvis du vil se det fulde udvalg af produkter, så må du lægge en tur forbi deres butik.

Selv om man måske kunne tro det, så har jeg faktisk ikke modtaget noget fra 7-Eleven for at have skrevet denne positive anmeldelse. Det er ene og alene min egen oplevelse af deres produkter, som jeg har haft lyst til at give videre.

Del denne artikel med dine venner:

4 Comments


  1. Nu har 7-Eleven lanceret en ny type raw ball, som de kalder White Snow. Den indeholder kokos, honning, kokosolie, jordnøddeflager.

    White Snow smager vældig godt (den sødeste af de 4), og er blevet min favorit raw-ball.

  2. Nogle af salaterne er ikke veganske selvom der står vegansk på, så hold godt øje hvis man er veganer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *