Hvilke ingefærshots indeholder mest ingefær?

Ingefærshots er blevet populære, og kan efterhånden fås i mange forskellige varianter. Jeg køber selv gladeligt disse shots i ny og næ, når jeg føler et behov for et hurtigt og nemt tilskud af vitaminer og antioxidanter. Men jeg har bemærket en ting, og det er, at disse ingefærshots ofte er tyndet gevaldigt op med æble- eller appelsinsaft. Så hvor meget ingefær får man egentlig i et købt shot, og hvor får man mest for pengene?

Indenfor de sidste par år er ingefærshots blevet en fast del af sortimentet i flere danske butikker. De fås både økologiske og ikke-økologiske, og er alle som én tyndet op med æble- eller appelsinsaft i større eller mindre grad. Shots sælges typisk til en pris på omkring de 10 kroner, og kommer i små 7 centiliter plasticflasker. Altså nok til et par mundfulde, men så heller ikke mere.

En klassiker fra James White.
En klassiker fra James White.

Hvor får man mest ren ingefær per shot

Jeg har været på tur i flere danske butikker, for at undersøge, hvor meget ren ingefær der er i de ingefærshots, de har på hylderne. Det er der kommet denne lille guide (*) ud af.

Som vi ser ovenfor, så har mange shots nogenlunde samme mængde ren ingefær. Men der skal da kåres en vinder. Vinderen i min lille undersøgelse er derfor James White Organic Ginger Zinger med hele 27% ingefær.

Som en lille note, så indeholder Bangs Ingrefærshots konserveringsmidlerne e202 (kaliumsorbat) og e211 (natriumbenzonat). Begge kan de udløse allergier som astma og nældefeber [1, 2].

(*) Bemærk: guiden er er lavet inden for en uges tid. Det er derfor meget muligt, at den ikke er komplet. Men jeg har gjort mit bedste, og forhåbentlig kan den hjælpe med at give det fornødne overblik.

Økonomi

Det at købe ingefærshots kan jo hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis det er noget man drikker dagligt. Derfor kan man med fordel lave sine egne shots, hvis man vil spare lidt penge. Det giver jo også mulighed for at skrue lidt op for intensiteten af ingefær, hvis man føler for det.

Hvis du har lyst til at læse mere om, hvor fortræffelig ingefær er for dig og din krop, så har jeg tidligere skrevet et blogindlæg om det.

Kilder:
[1] http://www.foedevareallergi.dk/Hvad_skal_du_undgaa/Tilsaetningsstoffer/konserveringsstoffer/sorbinsyre_og_sorbat/sorbinsyre_og_sorbat.htm
[2] https://da.wikipedia.org/wiki/Natriumbenzoat

Del denne artikel med dine venner:

2 Comments


  1. Test gerne WiSH ingefærshots på 160 ml. Her får du 20% rå økologisk ingefær (ikke kogt) sammen med æble og stikkelsbær. Produceret i Danmark. I absolutte mængder får du så over 80% mere ingefær i disse shots til mellem 16-18 kroner i bl.a. Starbucks, Irma, Føtex og Kvickly.

  2. Kan fotælle at vinderen kun koster 10.kr i Netto. Har tidligere købt 20 styk, da prisen kun var 5.kr pr stk. Og de er rigtig gode, og rødbede shottet. God fornøjelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *