Ny serie af vegansk smørepålæg fra Levevis

Jeg var en tur forbi Bilka i går, og fik på en varehylde øje på en serie med 6 interessante nye veganske smørepålæg på glas af mærket Levevis. Det kunne jeg naturligvis ikke stå for, så min næste tanke var, at lave en lille anmeldelse af serien med smørepålæg her på sundekrummer.dk. I første omgang har jeg derfor kastet mig ud i at prøvesmage disse tre: tomat & basilikum, krydderpostej og solsikke & oliven.

Det nye veganske smørepålæg som forhandles af Bilka, går under navnet Levevis. Levevis er Dansk Supermarkeds eget stempel, som blandt andet garanterer, at produktet lever op til de krav, der stilles for det officielle ernæringsmærke kaldet “Nøglehulsmærket”. Det betyder basalt set, at du får mindre fedt, sukker og salt og flere kostfibre og fuldkorn.

Ydermere er det værd at bemærke, at smørepålægget er økologisk. Det er tæller i hvert fald som et stort plus i min bog.

3 forskellige slags veganske smørepålæg fra Levevis.

Krydderpostej

Ingredienser: vand, kokosolie, røget tofu (sojabønner, vand, sojasauce), solsikkefrø, tomatkoncentrat, løg, gærekstrakt, majsstivelse, havsalt og krydderier. Sojasaucen er lavet af vand, sojabønner, hvede og salt. Ingredienserne er økologiske.

Kalorier: 1317 KJ/318 kcal. per 100 gram.

Smag: fyldig og krydret postej med en ret fremtrædende røget smag. En absolut god smagsoplevelse.

Bemærkning: Den eneste af de tre smørepålæg som blev hård at smøre efter at have været på køl.

Karakter: 5 out of 5 stars (5 / 5)

Solsikke og oliven

Ingredienser: vand, solsikkefrø, solsikkeolie, sorte oliven, havsalt, eddike, peber, hvidløg og paprika. Ingredienserne er økologiske.

Kalorier: 1404 KJ/341 kcal. per 100 gram.

Smag: lækker med en tydelig smag af solsikke. Den forekommer let og frisk, og passer godt til de fleste måltider.

Karakter: 4 out of 5 stars (4 / 5)

Tomat og basilikum

Ingredienser: vand, solsikkeolie, tomatkoncentrat, peberfrugt, løg, basilikum, rå rørsukker, majsstivelse, havsalt, æbleeddike, fortykningsmiddel (E412), rapsolie, persille, dild og hvidløg. Ingredienserne er økologiske.

Kalorier: 921 KJ/222 kcal. per 100 gram.

Smag: let krydret med en kragtig smag af tomat, som fik mig til at tænke på pastasauce. Personligt synes jeg, at smagen af tomat er for dominerende, men det er nok bare mig.

Karakter: 3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Om testen

Jeg foretog testen ved at prøvesmage de tre forskellige typer smørepålæg på små stykker knækbrød. Alle tre glas havde været i køleskab natten over. Du kan se, hvordan de tog sig ud på billedet herunder.

Sådan ser de ud på knækbrød.
Sådan ser smørepålægget ud på knækbrød.

Afslutningsvis

Alle tre produkter blev købt i Bilka til en pris af 12 kroner stykket. Egentlig en ganske god pris hvis man sammenligner med, hvad smørepålæg fra andre producenter kan koste.

Vil du læse mere om test af vegansk smørepålæg, så har jeg forfattet et blogindlæg om Aldis serie Økolivet lige her.

Del denne artikel med dine venner:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *