Prøv en anderledes vegetarlasagne

Jeg laver tit vegetarlasagne til mig selv og familien, fordi det er nemt, sundt og lækkert. Men ofte rækker min opfindsomhed ikke til meget mere end den gængse og klassiske spinatlasagne, hvilket godt kan blive lidt trivielt i længden. Derfor har jeg i denne uge kastet mig ud i et lille eksperiment, som handler om at afprøve to anderledes men spændende lasagner. Henholdsvis vegansk og vegetarisk. Forhåbentlig ender det med, at jeg finder mindst et godt alternativ til spinatlasagnen, som jeg selv og andre også kan have fornøjelse af.

Jeg har søgt inspiration på forskellige udenlandske madsider, og har fundet to spændende opskrifter på henholdsvis vegetar- og veganerlasagne. Udgangspunktet for de opskrifter som jeg her bringer, er, at de skal være nemme og hurtige at gå til. Du skal med andre ord ikke rundt i forskellige specialbutikker, for at kunne gå i gang med nedenstående to lasagner.

Vegetarlasagne med kartofler og soya fars.

Denne lasagne skiller sig ud ved, at lasagnepladerne er erstattet af kartoffelskiver. Derudover er der anvendt soya fars, som kan købes i mange supermarkeder såsom Super Brugsen og Meny til en pris på ca. 30-40 kroner.

Så står den på kartoffellasagne i et par dage.
Så står den på kartoffellasagne i et par dage.

Antal: 4 personer.

Tid: 1½ time.

Budget: min bon lød på ca. 75 kr.

Ingredienser:

Marinara sauce:

  • 1000 g flåede tomater (købes på karton eller eventuelt dåse)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • en lille håndfuld basilikum
  • 2 tsk muskat
  • Salt og peber


Andet fyld:

  • 300g soya fars


Derudover:

  • 600g kartofler (ikke for små)
  • 250 g bøf-mozarella ost
  • Tørret oregano
  • Olivenolie


Opskrift:

Marinara sauce: bland flåede tomater, fintsnittede hvidløg og gulerødder, basilikum, muskat samt salt og peber sammen i en gryde og lad det simre ved svag varme i ca 10 minutter.

Snit kartoflerne i tynde skiver på kartoflernes lange led. I et oliesmurt ildfast fad lægges et lag kartoffelskiver, således at de dækker bunden. Hæld 1/3 marinara over, og dernæst halvdelen af soya farsen. Læg et lag kartofler mere og gentag så med 1/3 marinara og det sidste soya fars. Så lægges det sidste lag kartofler og herpå marinara sauce. Skær bøf-mozarella i skiver, og læg øverst. Afslut med et drys tørret oregano.

Kartoffellasagnen bages ved 175 grader i ca. 1 time og et kvarter. Det er vigtigt, at den ikke tages ud af ovnen for tidligt, da kartoffelskiverne så risikerer at være rå. Velbekomme!

Vegansk lasagne med tofu og peberfrugt

Jeg fandt opskriften på denne noget anderledes veganske lasagne med tofu og peberfrugt på en amerikansk hjemmeside. Og ja, den er helt uden ost!

Faktisk kan der blive til 8 stykker af denne størrelse - nok til 4 personer.
Faktisk kan der blive til 8 stykker af denne størrelse – nok til 4 personer.

Antal: 4 sultne veganere.

Tid: en halv times tilberedning og dernæst en times tid i ovnen.

Budget: bør kunne klares for under 100 kr.

Ingredienser:

Tofufyld:

  • 400 g tofu
  • 2 tsk muskat
  • 5 fed hvidløg
  • Salt og peber


Marinara sauce:

  • 1000 g flåede tomater (købes på karton eller eventuelt dåse)
  • 2 store peberfrugter
  • En håndfuld frisk hakket basilikum
  • 1 spsk. tørret oregano


Derudover:

  • 12 lasagneplader
  • 2 store tomater
  • Olivenolie


Opskrift:

Tofufyld: bland tofu, muskat, finthakket hvidløg samt salt og peber i en skål. Mos tofuen med en gaffel indtil den ikke længere er klumpet (tager 5-10 minutter).

Marinara sauce: i en gryde blandes flåede tomater, finthakkede peberfrugter, basilikum og oregano. Lad det simre i 8-10 minutter.

Smør et ildfast fad med olie, og læg så først et lag marinara sauce i bunden. Dernæst 4 lasagneplader. Hæld derover tofufyld, marinara sauce og lasagneplader. Fortsæt indtil alle lasagneplader er brugt. Pynt med 2 skiveskårne tomater.

Lasagnen bages i ovnen ved ca. 175 grader i en times tid. Lad den stå og køle af en time også, således at lasagnepladerne har mulighed for at blive ordentligt bløde.

Hvad så herfra?

Mangler du ligesom jeg et alternativ til den klassiske spinatlasagne, så er jeg sikker på, at disse to lasagner kan være noget for dig. Jeg er meget interesseret i at høre, hvad du synes om dem, og om du eventuelt har andre gode opskrifter på spændende vegetarlasagne, som du vil dele med læserne.

Del denne artikel med dine venner:
Facebook
GOOGLE
https://sundekrummer.dk/proev-en-anderledes-vegetarlasagne/

Relaterede blogindlæg:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *