Sådan smager det nye veganske Naturli’ Smørbar

Der er kommet et nyt spændende plantebaseret smørprodukt fra Naturli’, som går under navnet Naturli’ Smørbar. Jeg har i nogen tid været på udkig efter dette mælkefri produkt, og fandt det til min store glæde forleden dag, da jeg var en tur i Føtex. Men smager det lige så godt som almindeligt smør lavet på mælk? Er det smørbart, når det kommer koldt og direkte fra køleskabet? Hvordan ser det ud med antallet af kalorier i produktet. Tre spørgsmål som jeg forsøger at besvare herunder.

Som vegetar har jeg ikke noget problem med at spise mejeriprodukter som ost, smør og mælk. Men jeg må også erkende, at jeg efterhånden fået smag for de mange alternative veganske produkter, der er dukket op på markedet. For eksempel er jeg blevet rigtig glad for soyamælk, der nu sælges i flere lækre smagsvarianter. Jeg synes derfor, at det er vældigt spændende, at man nu også kan få vegansk smør i form af det nye økologiske mælkefri Smørbar fra Naturli’.

Mælkefrit smør fra Naturli'.
Mælkefrit smør fra Naturli’ i let genkendeligt bæger.

God smag

Jeg lavede her til morgen en lille smagstest af Naturli’ Smørbar på mine rundstykker. Det er faktisk lykkes for Naturli’, at lave et lækkert plantebaseret smørtbart produkt. Smagen er ganske autentisk, og er efter min mening mindst lige så god, som den man kender fra “rigtigt” smør som Kærgården og Lurpak.  Jeg bilder mig også ind, at jeg kan smage de 2% mandelsmør, der er tilsat produktet, hvilket giver en dejlig eftersmag.

Hvis jeg skal komme med en lille kritisk kommentar til smagen, så er det, at den måske mangler en kende salt. Men det er ikke noget, som trækker videre ned i det samlede regnestykke.

Samlet set vil jeg give produktet den flotte karakter på 4,5 ud af 5 stjerner.

karakter: 4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)

I forhold til smørbarheden, så er der ingen problemer med, at man skal bruge hammer og mejsel, når Naturli’ Smørbar kommer lige fra køleskabet. Det er nemlig både nemt og behageligt at smøre ud, uden at brødet smuldrer.

Smørret ser skam helt almindeligt ud.
Smørret ser skam helt almindeligt ud.

Hvad er der så i?

I Naturli’ Smørbar finder du disse ingredienser: rapsolie* (39%), vand, kokosolie* (22%), sheaolie* (13%), mandelsmør* (2%), salt, solsikkelecitin, gulerodsjuice*, citronsaft* og naturlig aroma. (* = økologisk).

Med 681 kcal per 100 gram er Naturli’ Smørbar ikke et slankeprodukt. Men det er heller ikke værre rent kaloriemæssigt end så meget andet smør. Til sammenligning indeholder Kærgården 679 kcal per 100 gram og Lurpak 725 kcal per 100 gram.

Her finder du Naturli’ Smørbar

Jeg har fået oplyst, at Naturli’ Smørbar ved dette blogindlægs udgivelse forhandles følgende steder: Bilka, Fakta, Fakta Q, Føtex, KIWI, Kvickly, MENY og SuperBrugsen. Dog mener jeg ikke, at jeg selv har spottet det i alle disse kæder – men måske det bare har været udsolgt, når jeg har været forbi. Prisen ligger på ca. 15 kroner for 225 gram.

Hvis du har smagt Naturli’ Smørbar, så vil jeg meget gerne høre, hvad du synes om det. Skriv en kommentar nedenfor.

Del denne artikel med dine venner:

10 Comments


 1. Hvad med fremstillingsformen? Er den ikke problematisk? Jeg tænker, hvordan gøres flydende olier faste? Er det mon samme fremstillingsform som når der laves margarine? I så fald tænker jeg at produktet er direkte usundt. Hvad tænker du?

  Mvh Nanna

  1. Hej Nanna.

   Jeg ved ikke, hvordan fremstillingen foregår, men jeg forventer, at Naturli’ har taget den slags problemstillinger, du nævner, med ind i deres overvejelser, når de fremstiller et nyt produkt. Omvendt bliver jeg skuffet, hvis det viser sig ikke at være tilfældet.

   Men Naturli’ har en facebook-side, så det må være muligt at stille dem spørgsmålet. Hvis du får et svar fra dem, vil jeg/vi da meget gerne høre om det.

   Mvh. Bo.

  2. Jeg har ikke spurgt Naturli’, men hvis man ser på ingredienslisten så skal der ikke noget hokus pokus til for at lave et ‘fast’ produkt. Det er desuden heller ikke et fast produkt når det nærmer sig stuetemperatur. Kokosolien gør produktet fast, og solsikkelecitinen binder vandet og de forskellige former for fedt. Det er umiddelbart ikke en process der kræver høje temperaturer som med margarine.

   Jeg laver selv ‘smør’ af rapsolie, kokosolie og aquafaba med nogenlunde samme forhold mellem kokosolie og rapsolie som dette produkt, og det er fast ved køleskabstemperatur.

 2. Jeg fandt smørret i Meny i dag og fandt derved din anmeldelse, da jeg lige vil tjekke ud hvad andre syntes om den.

  Jeg testede den også på rundstykker, og tog en halv med dette, og den anden halve med Bakkedal. Jeg havde din kommentar omkring salt i baghovedet, men sjovt nok oplevede jeg det anderledes.

  Jeg spiste først Naturli og Bakkedal fremstod faktisk ret klart en del saltet for mig. Men ellers er jeg enig med dig i at den er god at smøre ud og på alle måder er meget autentisk. Jeg følte nærmest at jeg spiste en kvalitetssmør, hvilket jeg måske også gjorde.

  Og for mig, der næsten lige er startet processen med at blive veganer, er det rigtig rart at finde sådan et kvalitetsprodukt der ikke er dyrt. For jo mere man finder af sådanne gode “erstatningsprodukter”, jo lettere forekommer det at ændre levevis, og jo større er chancen for at man ikke opgiver.

  Men det ved jeg nu at jeg ikke gør, jeg tillader mig selv, at det tager den tid det tager, og prøver at gøre det til en sjov og spændende proces at finde nye ting. Og det virker som om det er den rigtige måde for mig.

 3. Jeg kan ikke tåle mælkeprodukter og har i årevis savnet smør. Selvom chilipesto er et godt alternativ, virker det bare ikke på morgenbollerne. Så for mig er naturli smørbar er et hit. Det smager simpelthen fantastisk!

  1. Til den der spørger ang at bage med er det fint, jeg bruger det i alle ting på min madblog BUGInamnam.com da jeg ikke spiser mælkeprodukter. Det bliver dog meget hurtigt blødt og nogengange helt flydende hvis det er udenfor køleskabet. Jeg har nævnt dette for Naturli og de er selvfølgelig klar over det, men det kan ikke undgåes på den måde det er produceret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *