Smagstest af Naturli Hakket fra Plantebevægelsen

Der har været reklameret meget for det nye veganske plantefars, som bærer navnet Naturli’ Hakket. Ja, i flere medier har der været meldt om alt udsolgt af produktet i supermarkedskæder landet over. Jeg har derfor gået og krydset fingre for, at der var bare et enkelt eksemplar tilbage af det eftertragtede fars i min lokale Netto. Heldigvis fandt jeg en af de sidste pakker i køledisken, og kunne ånde lettet op.

Naturli Hakket plantebaseret oksekød.
Naturli Hakket – nyt plantebaseret “oksekød”.

Jeg skulle lige kigge en ekstra gang, da jeg stod med Naturli Hakket i hånden, for det lignede til forveksling en pakke klassisk oksekød, jeg havde fået fat i. En simpel etiket pryder forsiden og bagsiden af emballagen, men intet øko-mærke er at finde! Lidt skuffende, men ifølge det Naturli forklarer på deres facebook-side, så er virksomheden ikke i stand til at levere en økologisk udgave, der smager lige så godt. Det lyder jo umiddelbart mærkeligt, men der er sikkert en god teknisk forklaring bag, som jeg ikke kender.

Når jeg køber vegetar- og veganer færdigretter, så følger der altid en masse plasticemballage med. Lidt trist når man nu bekymrer sig om miljøet. Derfor er det glædeligt, at Naturli Hakket består af minimum 50% genbrugsplastic, og for hvert solgt produkt doneres 20 øre til opsamling af plastic i verdenshavene.

Indhold og tilberedning af Naturli Hakket

Med Naturli Hakket får man 400 gram fars og typisk til en pris på 25 kroner. Den indeholder blandt andet soja, mandler og Karl Johan svampe, og til farvning er brugt rødbede. I ingredienslisten finder man også noget kaldet “naturlig aroma”; jeg har altid undret mig over, hvorfor virksomhederne ikke bare kan skrive hvad det “naturlig aroma” dækker over, og mine tanker går derfor i retning af, om de har noget at skjule.

Naturli Hakket er perfekt til burgere, men kan også bruges som for eksempel “kødsovs” i retter som spaghetti og lassagne. Jeg selv valgte at gå efter burgerne, og gik i gang med at forme “bøfferne”. Det er utrolig let at forme farsen, og heldigvis er der ingen problemer med, at det smuldrer (på det punkt havde jeg en mindre positiv oplevelse med den nye vegetarfars fra Coop, men det skriver jeg om på et senere tidspunkt). Det kan blive til 4 store bøffer, eller 6 mindre.

6 mindre bøffer.
6 mindre bøffer.
Så en tur på panden 10-15 minutter.
Så en tur på panden 10-15 minutter.

Karaktergivning

Med Naturli Hakket får man efter min mening, et dejligt og velsmagende produkt som kommer meget tæt på “ægte kødfars”, både hvad angår konsistens, tekstur og smag.

Autencitet: 5 out of 5 stars (5 / 5) (meget nemt af forme og bliver til smukke bøffer)

Smagsvurdering: 5 out of 5 stars (5 / 5) (frisk smag og god konsistens, der føles som den ægte vare)

Sundhedsindtryk: 2.5 out of 5 stars (2,5 / 5) (ikke økologisk, hvilket trækker ned)

Smuk er den blevet.
Smuk er den blevet.

Et lille tip til indkøbsturen

Lad mig slutte af med et lille tip. Hvis du leder efter Naturli’ Hakket iblandt supermarkedets andre vegetar- og veganerprodukter, så risikerer du at komme tomhændet hjem. I min lokale Netto har man nemlig valgt at placere det veganske hakkede kød, midt imellem de rigtige kødretter i kølemontren. Gad vist hvem der har fundet på at placere det dér, for det var nærmest lidt tilfældigt, at jeg selv havde held med at finde det.

Hvad synes du om plantefars?

Min første tanke om alt den opmærksomhed der har været omkring Naturli Hakket fra Plantebevægelsen, er, at det er intet mindre end fantastisk. At tænke sig veganske færdigretter ligefrem er noget, folk flår ned fra hylderne i år 2018, det er da godt nok positivt. Sikke en bevægelse samfundet står over for!

Har du smagt plantefarsen fra Naturli, og hvad synes du om produktet? Er du enig med mig i den karakter jeg har givet? Skriv gerne en kommentar herunder.


 
Kilder:
http://naturli-foods.dk

Del denne artikel med dine venner:

4 Comments


  1. ikke min livret, som at bearbejde deco ler til juledekorationer og ufattelig tung og trist kost, har prøvet at spise så at sige overalt i verden men har aldrig smagt noget så kedeligt, har trods alt arbejdet med mad i over år

  2. Jeg er helt solgt til produktet! Jeg er også flad for kød så jeg stegte dette med lidt bacon … Kan det fryses?

  3. Smager og lugter forfærdeligt.. Vi måtte smide retten ud🥺… Ærgerligt. Jeg har tidligere fået plantefars som smagte fint, men kan ikke huske hvorfra…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *