Smagstest af tre sunde og mættende snackbars

Jeg er tit en smule lækkersulten, når jeg er ude og handle – en skæbne som jeg tror, jeg deler med de fleste. Der er selvfølgelig altid chokolade, lakrids og wienerbrød, som sulten kan stilles med. Men jeg er kommet frem til, at jeg bliver meget gladere af mad, som er sundt og godt for kroppen. Det er her snackbars kommer ind i billedet. Her tænker jeg ikke på de snackbars som er fyldt med sukker og chokolade, men på de sunde alternativer der går under navnene plante-, energi- og rawbar.

Tre spændende økologiske snackbarer.
Tre spændende økologiske snackbarer.

Da jeg var barn, var der så vidt jeg husker, kun én slags snackbar, man kunne købe i butikkerne: Castus fignestænger (eller frugtstænger, som de vist også kaldes). Selvom de smager udmærket, så sætter jeg stor pris på, at der med årene er kommet mange andre og sundere typer snackbars på markedet.

I denne smagstest kigger jeg på tre økologiske snackbars, som har en masse godt at byde på. Det er Naturfrisk Energy Bar med ingefær, Organic Raw Bar (Rhaw) med cashew og Naturli’ Plantebar med grønkål og kokos.

Karaktergivningen

Ud over at give en karakter for selve smagen, så har jeg også introduceret en karakter, som jeg kalder sundhedsindtryk. Den er et udtryk for, hvad min personlige fornemmelse er af produktets sundhedsmæssige værdi. Er der mange kerner, frø og grøntsager i produktet, så peger pilen i opadgående retning.

Naturfrisk Energy Bar med ingefær

En sand lækkerbisken.
En sand lækkerbisken.

Min egen personlige favorit af de tre testede snackbarer er denne Naturfrisk Energy Bar med ingefær. Smagsmæssigt har den en god balance mellem det syrlige og det søde. Ingefæren giver den desuden en lidt stærk eftersmag, som jeg godt kan lide. Man har fra Naturfrisks side formået at gøre snackbaren rigtig godt knasende, hvilket gør den til lidt af en oplevelse af sætte til livs.

Ingredienser: dadel, abrikos, chia frø, boghvede, glutenfri havregryn, mælkeprotein, citron, æblekoncentrat, ingefær (1,7%) og paranød. På grund af mælkeprotein er produktet ikke egnet for veganere.

Kalorier: 618/147 (KJ/KCAL) per bar (40g).

Smagsvurdering: 5 out of 5 stars (5 / 5)

Sundhedsindtryk: 4 out of 5 stars (4 / 5)

Til en pris på ca. 14 kroner ligger denne snackbar ikke i den laveste prisklasse. Den produceres af Woodshade Organic Denmark, og er købt af mig i Bilka.

Organic Raw Bar Rhaw med cashew

Raw Bar er god men måske lidt for almindelig.
Raw Bar er god men måske lidt for almindelig.

Så er det blevet tid til en Raw Bar med cashew. Det lyder jo ret lækkert i sig selv, men hvordan smager den så egentlig? Smagen er bestemt ikke dårlig, men problemet er, at den minder for meget om almindelig fignestang. Den skiller sig med andre ord ikke ud på nogen særlig måde. Dog skal det nævnes at cashew-stykkerne giver en god konsistens og trækker den samlede smagsvurdering lidt op.

Ingredienser: dadler og cashewnødder.

Kalorier: 703/167 (KJ/KCAL) per bar (45g).

Smagsvurdering: 3 out of 5 stars (3 / 5)

Sundhedsindtryk: 2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

Raw Bar koster kun 10 kroner, og er dermed den billigste i testen. Den produceres i House of Denmark og er købt af mig i Netto.

Naturli’ Plantebar med grønkål og kokos

Naturli' Plantebar er godt proppet med sunde ting.
Naturli’ Plantebar er godt proppet med sunde ting.

Den sidste snackbar i testen er ret ny på markedet, og kommer fra Naturli’. Selv kalder Naturli’ det for en plantebar, hvilket det med den tilsatte grønkål i produktet, nok også med rette kan kaldes. Grønkålen er ret tydelig i smagen, så hvis man ikke bryder sig om denne grøntsag, så skal man nok lede efter en af de andre smagsvarianter Naturli’ også tilbyder. Snackbaren formår at være sød og stærk på samme tid, og har en fin eftersmag af kokos. Personligt er jeg ikke så vild med den, da jeg finder, at smagen af grønkål er for dominerende.

Ingredienser: dadelpasta, kokos, grønkål (7,5%), hampefrø, græskarkerner, spirulina, chiliflager, limeolie og vanilje.

Kalorier: 714/170 (KJ/KCAL) per bar (40g).

Smagsvurdering: 2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

Sundhedsindtryk: 5 out of 5 stars (5 / 5)

Naturli’ Plantebar koster ca. 16 kroner, og er dermed den dyreste af de tre testede. Omvendt er det også en snackbar, som indeholder mange råvarer.

Del denne artikel med dine venner:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *