To nye spændende steaks for vegetarer og veganere

Som vegetar er det ikke kødet jeg savner. Næh, det er for længst lagt på hylden, og jeg kunne ikke forestille mig, at skulle sætte tænderne i et dødt dyr igen. Men derfor kan man jo godt savne smagen og konsistensen, som man mindes den fra en god steak, ikke sandt? Stor var min glæde derfor, da jeg forleden dag opdagede, at Aldi og Netto, ud over deres i forvejen ganske udmærkede vegetar udvalg, nu også sælger vegetariske steaks.

To nye steaks fra henholdsvis Quorn og Økolivet.
To nye steaks fra henholdsvis Quorn og Økolivet.

Så er der to nye spændende produkter for vegetaren og veganeren. Den ene er en nyhed fra Quorn, som går under titlen “Vegetarisk pebersteak med grillsmag”. Den anden, som kommer fra Økolivet, har fået den noget enklere titel “Øko veganske steaks”. Lad os tage et kig på hver af dem.

Quorn – Vegetarisk pebersteak med grillsmag

Quorn har efterhånden leveret vegetariske færdigretter i 30 år, og har skabt en bred vifte af produkter. Nyeste skud på stammen er pebersteaks, der ligesom deres andre produkter, er lavet af svampeprotein (som også kaldes for mycoprotein).

Pakken indeholder to steaks, som er klar til at blive grillet eller smidt på en stegepande i en små 10-minutters tid. Passer perfekt sammen med pommes fritter og salat serveret med en god sauce.

Et par flotte krydrede steaks.
Et par flotte krydrede steaks lige fra panden.

Smag og konsistens: fint krydret steak som giver en god, delikat og ikke mindst saftig smag. Konsistensen og strukturen minder efter min mening lidt mere om en filet end en steak.

Karakter: 4 out of 5 stars (4 / 5)

Ingredienser (simplificeret): svampeprotein, løg, æggehvide, peber, vand, naturlig aroma, rapsolie, mælkeprotein, tapiokastivelse, kalciumchlorid, kalciumacetat og pektin. Ingen af ingredienserne er desværre økologiske.

Energi: ca. 160 kcal per steak.

Pris: 25 kroner i Netto.

Økolivet – Øko veganske steaks

I Aldi finder man mærket Økolivet, som er en relativ ny serie af økologiske madvarer. Serien tilbyder nu også veganske steaks af hvede- og sojaprotein.

Der findes to steaks inde i pakken. De kan være lidt svære at frigøre fra plasticindpakningen, og at de samtidig er lidt fedtede at have med og gøre, hjælper ikke. Som det var tilfældet med pebersteaksene fra Quorn, kan steaksene fra Aldi også tilberedes på pande eller grill – eventuelt penslet med lidt olie.

Disse steaks har en god struktur.
Disse steaks har en god struktur. Her har de været 10 minutter på panden

Smag: lidt mørk i smagen, som egentlig passer godt til denne steak. Kunne godt have været lidt mere krydret. Konsistensen og strukturen er fin (“kødet” er sejt på den rigtige måde), og minder om den man kender fra en “rigtig” steak.

Karakter: 4 out of 5 stars (4 / 5)

Ingredienser (simplificeret): vand, hvedeprotein, sojaprotein, solsikkeolie, sojasauce, tofu, havregryn, ristede løg, hvedemel, salt, tomatpure, løg, krydderier, havsalt, gær, krydderuret og selleri. Alt er økologisk.

Energi: 200 kcal per steak.

Pris: 17 kroner i Aldi.

Del denne artikel med dine venner:

2 Comments


  1. Hej jeg ville høre om du evt har set hvor man stadig kan købe Quorn Vegetarisk pebersteak med grillsmag henne? De havde dem i netto som du skriver men som spotvare og det er flere mdr siden. Synes bare det er ærveligt da de er super gode.

  2. Hej Bettina.

    Det er desværre længe siden, jeg har set dem. Men lad os krydse fingre for at de vender tilbage en dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *